Oreo creamcake

Serverar: 1 portioner

Supergod favorit

Ingredienser

  • 36 st oreos kakor, 4 paket
  • 60 g smör
  • 28 st marshmallows, stora
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Grovhacka 10 oreos kakor, ställ åt sidan. Kör 26 st oreos i matberedaren eller kavla sönder dem i en påse, det ska bli fina kaksmulor.
    2. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut blandningen i pajform, 24 cm i dm. Ställ formen kallt.
    3. Smält marshmallows med mjölk på låg värme i en kastrull.Rör om hela tiden tills allt är smält. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna i ca 15 min i rumstemperatur.
    4. Vispa grädden fluffig. Blanda ordentligt av hälften av grädden med marshmallowsblandningen till en jämn smet. Vänd ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.
    5. Häll fyllningen i pajformen, ställ formen i kylen i ca 4 timmar eller över natten.
    6. Sikta florsocker över kakan och skär upp den i bit och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    fivexj 23 september 2010

    Barnen gillade denna. Lite söt men helt ok.

    jzw0010 2 april 2011

    Det här låter gott! Funderar på att baka den ikväll till vår lag middag... Kan man använda marshmallow fluff direkt istället för att smälta marshmallows? I så fall, hur mycket ungefär (hur mycket blir det när man smälter 28 stora marshmallows?!)

    angelicaj89 9 maj 2011

    Jättegod, om man är en gottegris som jag :) Och om man älskar oreokakor... Man kan även använda ballerinas kladdkaka med vanilj, då behöver bara tre paket kakor. Tyvärr gjorde jag ett misstag och tryckte kaksmulorna alldeles för hårt i botten, det var väääldigt svårt att skära den sen :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben