Oreos

Serverar: 50 portioner

Det här är det närmaste jag kommer de otroligt goda kakorna, Oreos. Lite smuligare än orginalet, men vädigt goda! Smula sönder massa kakor och servera med vanijglass (eller strunta i fyllningen och lägg vaniljglass emellan kakorna istället) och varm kolasås, det är en riktig höjdare!

Ingredienser

  • 250 gram smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 3½ dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram riven mörk choklad (minst 50 procent kakaohalt)
  • Fyllning
  • 3 - 4 msk vispgrädde
  • 2 msk smält smör
  • 3 dl florsocker (siktat)
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan. Riv chokladen. Blanda alla torra ingredienser och den rivna chokladen och rör ner i smör- och sockerblandningen.
    2. Arbeta snabbt och överarbeta inte degen.
    3. Ställ in degen i kylen en stund så blir den enklare att hantera.
    4. Ta ut den och rulla ut degen i en eller flera rullar, ca 3 cm i diameter. Slå in rullarna i plastfolie och lägg in dem i kylen och låt dem vila i minst en timme.
    5. Sätt ugnen på 175 grader.
    6. Ta ut degen ur kylskåpet och skär rullarna i tunna skivor, ungefär en halv centimeter tjocka. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. De flyter inte ut så mkt, så de kan ligga nära varandra. Grädda i ugnen i 10 - 12 minuter.
    7. Låt svalna.
    8. Blanda ingredienserna till fyllningen och ställ den kallt. När kakorna har svalnat så ta en klick fyllning och lägg den på en kaka. Vänta en stund o lägg sedan på en annan kaka

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    BagarenMartin 16 mars 2008

    Dom e grrrrrrrreat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =P

    vekst 19 januari 2009

    Ska man vispa upp grädden?

    pauleten 10 april 2011

    fy fan vad goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben