Osmanisk gryta

Serverar: 4 portioner

Denna måste jag prova...verkar gottt

Ingredienser

  • 400 g benfritt nötkött (eller lamm och kyckling)
  • 2 gula lökar
  • 1 st aubergine
  • 4 st tomater
  • 1 grön paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g fårost (fetaost går bra)
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 1 msk Sumak (Turkisk-krydda) eller citronsaft och peppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna.
    2. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen och kryddorna i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen.
    3. Lergrytan måste ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min.
    4. Tips! Grytan kan ugnsbakas i en ugnsform med täckt med aluminiumfolie. Ugnstemperatur 175 grader och öka mängden av vätska.
    5. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (2)

    FyllErik 25 september 2010

    FANTASTISKT GOTT!!! Smakade som i Turkiet. Gjorde den med nötkött för några helger sen. Ikväll ska jag prova med kyckling!!!!

    ncharlotta 20 juni 2013

    Jättegod. Rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben