Ost och skinksås med purjolök.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God, billig och enkel.

Ingredienser

  • 1 påse riven ost, valfri sort
  • 1 paket skinka, skuren i bitar (Pärssons)
  • 1 purjolök
  • Vitlök
  • 2-3 dl mjölk
  • Mjöl till redning
  • Kryddor efter smak
  • Instruktioner

    1. Smält lite smör och olivolja och bryn purjolöken som är skuren i små bitar. Häll över mjölken och värm upp. Ha sedan i osten och låt smälta ganska mycket. Ha sedan i skinkan och koka allt ett tag, kanske tillsätta lite mer mjölk eller reda av med mjöl beroende på vilken konstistens man vill ha.
    2. Såsen kan se lite klumpig ut, men den är god. Klumparna är bara ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben