Ost- och spenatpaj med crème fraiche-täcke (GI)

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Hittade på den här rätten och den blev riktigt god! Eftersom den är enligt GI finns det ingen pajdeg vilket gör att den går lite fortare att göra.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl frusen spenat
  • 4 scharlottenlökar
  • 2 dl riven ost (gärna lagrad, t. ex västerbotten)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk kapris
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smöra en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt en nypa salt och lite vitpeppar.
    3. Lägg riven ost, skivad scharlottenlök och spenat i formen. Häll över äggstanningen. Ställ in i ungnen i 20 minuter.
    4. Rör ihop creme fraiche och kapris. Ta ut formen och klicka eller bred ut creme fraiche-kaprisen över pajen. Ställ tillbaka in i ugnen ytterligare 5-10 minuter eller tills pajen stelnat.
    5. Servera gärna med några skivor rökt lax och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben