Ost- och baconfyllda köttfärsbiffar - GI

Serverar: 4 portioner

Ett recept på jättegoda biffar, dessutom givetvis smidiga att tillaga. Kan förslagsvis ätas tillsammans med klyftpotatis och en kall sås.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • 1 gul lök
  • Salt (beräkna ca 1 tsk salt/500 gr färs)
  • Peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket bacon
  • Ädelost eller annan god ost du gillar, ca 1 tsk till varje biff
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv löken. Blanda samman färs, ägg, grädde, lök, salt och peppar. Forma till 16 st biffar. Platta ut dom ordentligt.
    3. Hacka vitlöken och klipp ner bacon i mindre bitar. Stek bacon och lägg mot slutet ner den hackade vitlöken,
    4. Lägg i bacon, vitlök, ost, "vik ihop" biffen och platta till den igen.
    5. Bryn hastigt så biffarna får färg. Ställ dem därefter i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Pirkko 15 juli 2011

    Jättegott!!!

    SusanneSj 16 juli 2011

    Tack så mycket Pirkko :-)

    shakira02 3 januari 2012

    verkligen goda biffar!

    bibicarlsson 29 augusti 2012

    Maken blev lyrisk när jag bjöd på dessa goda biffar. Supergott, en klar 5:a

    wiklund73 23 december 2012

    Goda.

    biha 8 januari 2013

    Lätt att tillreda, å supergoda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben