Ostbullar med krisp

Serverar: 20 portioner

Ljuvligt frestande är dessa små munsbitar med ost och skinka som rostas med en cornflakespanering.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl riven smakrik ost, 17 % fett
  • 1 dl fintärnad rökt skinka
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • Nymald svartpeppar
  • ½ tsk stark paprikapulver
  • 2 äggvitor
  • 4 dl smulade cornflakes
  • Instruktioner

    1. Koka upp 3 dl vatten tillsammans med margarinet i en medelstor kastrull. Tillsätt mjölet och rör om över medelvärme till en fast deg so släpper botten på kastrullen.
    2. Ta av från värmen och rör ner 1 ägg i taget till en slät deg. Tillsätt ost, skinka och persilja, blanda väl och krydda med svartpeppar och paprikapulver.
    3. Mjöla händerna lätt och forma 1 msk av ostsmeten till en valnötsstor boll. Upprepa med resten av smeten, det bör bli cirka 20 bollar.
    4. Sätt ugnens grill på 225 grader. Vispa ihop äggvitorna på en tallrik. Vänd ostbollar i äggvitan och rulla dem sedan i cornflakessmulorna tills helt täckta.
    5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och ugnsrosta cirka 5 minuter tills gyllene och varma. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben