Ungerska ostbullar

Gott till soppa, eller som mellanmål med en kopp te.

Ingredienser

  • 750 g vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 150 g + 50 g riven ost
  • 250 g margarin
  • 2 tsk salt
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 3 äggulor
  • 2 msk kummin
  • Instruktioner

    1. Finfördela margarinet i vetemjölet, blanda ner den rivna osten (150 g), saltet. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt den och 2 äggulor. Arbeta ihop till en smidig deg.
    2. Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock. Gör täta snittar med en vass kniv, kors och tvärs. Stansa ut små runda kakor. Flytta dem över på en bakplåtspappersklädd plåt, låt dem jäsa övertäkta ca 20 min. Pensla med äggula och strö på resterande ost samt kummin (först kumminet).
    3. Grädda i 225 grader ca 15 min. Det blir 2 plåtar. Det går utmärkt att fysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben