Ungerska limpor

Osötat matbröd som passar till alla sorters pålägg.

Ingredienser

  • 26 dl vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 4 msk olja
  • 4 msk potatismospulver
  • 4 tsk salt
  • 75 g jäst
  • Instruktioner

    1. Värm vatten till 37°(fingervarmt)
    2. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl.
    3. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30 min.
    4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma två limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min.
    5. Snitta eller skåra degen med vass kniv. Pensla med vatten.
    6. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 275° i 10 min. Sänk värmen till 175°och grädda limporna ytterligare 30 minuter.
    7. Pensla bröden med kall vatten strax innan de tas ut ur ugnen.
    8. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben