Ungerska limpor
Osötat matbröd som passar till alla sorters pålägg.
Ingredienser
26 dl vetemjöl
12 dl vatten
4 msk olja
4 msk potatismospulver
4 tsk salt
75 g jäst
Instruktioner
Värm vatten till 37°(fingervarmt)
Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. tillsätt resten av vattnet, olja, potatismospulver, salt och vetemjöl.
Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma två limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min.
Snitta eller skåra degen med vass kniv. Pensla med vatten.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 275° i 10 min. Sänk värmen till 175°och grädda limporna ytterligare 30 minuter.
Pensla bröden med kall vatten strax innan de tas ut ur ugnen.
Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Liknande recept
Kerstins limpor
3.5
3
1
Norska limpor
2 h 30 min
3
1
Borglunds limpor
4.7
4 h
2
1
Latmajas limpa
4.5
2
Mjölkfria limpor
1 h 30 min
8
Philura - limpa
5
1
Limpor med äpple och linfrö
1 h 30 min
2
1
Limpor
1 h
4
Glutenfri limpa
5
1 h 30 min
2
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!