Camillas Ungerska Paprikakyckling

Tid: 1 timme 30 minuter

Otroligt god gryta

Ingredienser

  • En hel kyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor....ta dom du tycker bäst om
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 2 msk paprikapure... finns i många butiker
  • 1 burk krossade tomater 400 gr
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 torkad eller färsk chili
  • 1 till 1½ liter vatten
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen och dela den i 8 till 10 bitar och dra bort skinnet Hacka lökarna och vitlöken och skär paprikorna i större bitar Börja med att bryna kycklingen i en större gryta och flytta över till en tallrik när dom är färdiga Bryn löken, paprikan och vitlöken men se till så att dom inte bränns...bara mjukna i grytan
    2. Pudra över paprikapulvret och lägg i paprikapuren och rör om... lägg tillbaks kycklingbitarna i grytan Slå i dom krossade tomaterna och bägge hönsbuljongtärningarna samt smula ned den torkade chilin eller hacka ned den färska...men ta bort kärnorna ifall man inte gillar allt för stark mat
    3. Häll i önskad mängd vatten men buljongen är fantastisk i smaken att doppa bröd i sen när man äter
    4. Låt småputtra 1 timme och servera med gott bröd och ris Jag gjorde ungersk galuska ( ungersk pasta ) till som jag tycker är gott
    5. Lycka till :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben