Camillas Mandelfröjd

Serverar: 55 portioner

...här i litet format så att du kan njuta varje dag!

Ingredienser

  • 150 g mandel
  • 1 dl pärlsocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • 150 g smör/margarin, rumstempererat
  • 1 dl ljus sirap
  • ¾ dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 6 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Rosta mandel i ugn 225°C i ca 4-5 min. Hacka mandeln grovt.
    2. Blanda pärlsocker och kanel.
    3. Vispa smör, sirap, farinsocker, socker och hjorthornssalt.
    4. Blanda mandeln, kanelpärlsockret, havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt.
    5. Arbeta tillsammans med vattnet snabbt ihop till en deg. Forma degen till två rullar ca 3 cm i diameter. Låt rullarna vila i kylskåp i ca 30 min.
    6. Skär ½ -1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
    7. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 min i 225°C. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben