Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa och ha i lite socker i taget. Fortsätt vispa till marängsmeten är glansig. Rör ihop mandeln, mjölet och kakaon i en skål. Rör försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 20 minuter (känn så marängen är torr innan den tas ut ur ugnen. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och ta försiktigt bort det gamla. Låt kallna.
Medan kakan kallnar vispas grädden. Ha på grädde och mandarinklyftor, rulla ihop till en rulle. Ringla över lite smält blockchoklad och sikta lite florsocker över.
Mandarinklyftorna kan bytas ut mot andra bär, t ex hallon är jättegott.
Hej ! Går kakn att frysa utan fyllning ?
Går utmärkt att frysa utan grädde! vira in i gladpack så kan du stapla flera på varandra.
En fantastiskt god och lättbakad Budapestrulle. Det bästa recept jag haft i min ägo. Tack!
Lätt och snabb att göra. Kalas god! Tack för att du delat med dig av receptet. Har nu gjort den många gånger och idag blev det en Budapesttårta. =)