Budapestrulle

Serverar: 18 portioner

En riktig klassiker

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 dl äggvitor (ca 6 st)
  • 3 dl socker
  • 100 g hasselnötter, finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ msk kakao
  • 1 påse mandelspån
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk aprikoser (420g)
  • 60 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Ugn 175 grader.
    2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en stråle under fortsatt vispning så att det inte blir en tjock styv marängmassa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det. Bred ut massan i en långpanna klädd med väl smord bakpapper ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda kakan lagom i 15-20 minuter så att den inte blir svår att rulla. Stjälp upp kakan på bakduk och dra försiktigt bort papperet. Låt kakan svalna någon minut och sedan kallna under långpannan.
    3. Vispa grädden hårt och bred ut den över kakan. Strö över aprikoser skurna i bitar. Rulla ihop kakan ganska löst. Ringla över lite smält choklad och låt rulltårtan ligga med skärven nedåt i kylen ca 30-60 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (2)

    BSA 10 mars 2008

    Detta är en riktig mumstårtbit.

    Eery 6 september 2008

    tack för receptet!! den gick åt kan jag säga:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben