Budapestrulle

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod tårta. Lättbakad och passar för de som inte kan äta mjöl d vs glutenallergiker.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 påse snabbmarsan (ca 50 gr)
  • 100 gr finhackad mandel eller hasselnötter
  • ca 4 msk mandelspån att strö över
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 brk mandarinklyftor
  • Kakaopulver att strö över
  • Instruktioner

    Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget tills massan blir tjock o styv. Blanda försiktigt i marsanpulver och mandel eller nötter. Bre ut i långpanna på smort bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i 175 grader i ca 15 - 20 min. Låt kakan kallna fyll sen med grädde och mandarinklyftorna, rulla ihop och sikta över lite kakaopulver. Kakan blir bäst om den får vila lite i kylen innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    BSA 26 april 2008

    Jag använde detta recept som grundrecept, men bytte ut hasselnötterna mot valnötskärnor, vilka är mera vanligt förekommande i Ungern. Rullen blev något sprödare, men oj så god. Mandarinklyftorna hade tagit slut och byttes ut mot små klickar av god aprikosmarmelad

    busan37 13 december 2008

    Sanslöst god och lättbakad

    matnjutaren 3 januari 2009

    Jag bytte också ut nötterna mot valnötter. I övrigt fäljde jag receptet. Det är ju en "klassiker". :D Får en 5:a för att den är enkel att göra och blir som på "bageriet". ;))) Tack för receptet! :D

    Lullemor 21 januari 2011

    Jättegod! Precis som det ska smaka! Kommer definitift göra den igen!

    emaxen 3 oktober 2013

    Jösses sicken god o lättbakad rulle att göra. Gjorde tre stycken idag på fm som skall bjudas som fredagsfika till 15 gubbar, hoppas de räcker. Full pott o lite till. Trevlig höst/ emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben