Serverar: 8-10 portioner
Tid: 45 minuter
Jättegod tårta. Lättbakad och passar för de som inte kan äta mjöl d vs glutenallergiker.
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget tills massan blir tjock o styv. Blanda försiktigt i marsanpulver och mandel eller nötter. Bre ut i långpanna på smort bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i 175 grader i ca 15 - 20 min. Låt kakan kallna fyll sen med grädde och mandarinklyftorna, rulla ihop och sikta över lite kakaopulver. Kakan blir bäst om den får vila lite i kylen innan serveringen.
Jag använde detta recept som grundrecept, men bytte ut hasselnötterna mot valnötskärnor, vilka är mera vanligt förekommande i Ungern. Rullen blev något sprödare, men oj så god. Mandarinklyftorna hade tagit slut och byttes ut mot små klickar av god aprikosmarmelad
Sanslöst god och lättbakad
Jag bytte också ut nötterna mot valnötter. I övrigt fäljde jag receptet. Det är ju en "klassiker". :D Får en 5:a för att den är enkel att göra och blir som på "bageriet". ;))) Tack för receptet! :D
Jättegod! Precis som det ska smaka! Kommer definitift göra den igen!
Jösses sicken god o lättbakad rulle att göra. Gjorde tre stycken idag på fm som skall bjudas som fredagsfika till 15 gubbar, hoppas de räcker. Full pott o lite till. Trevlig höst/ emaxen