budapestrulle

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

mums

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter (malda)
  • 6 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 påse ( 3/4 dl) snabbmarsanpulver
  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mandariner 172 g
  • Instruktioner

    Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ned strösocker, marsanpulver och de malda hasselnötterna. Klä en form 20 x 30 cm, med smort bakplåtspapper, och bred ut smeten i den. strö på lite flagad mandel. Grädda ca 20 minuter på mittfalsen. När kakan har svalnat stjälpes den upp på bakplåtspapper, eller smörpapper, gärna med en fuktig handduk under. Låt formen ligga över till kakan är helt kall. Vispa 2-3 dl grädde och blanda den med avrunna mandarinklyftor (från burk med 172 g frukt) Bred på gräddblandningen och rulla ihop till en längd med skarven underst

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben