Budapestrulle från Havstenssund

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

I denna tårta brukar jag variera fyllningen. Jättegott är även blåbär, jordgubbar eller hallon med vispad grädde.

Ingredienser

  • 6 ägg (endast vitorna)
  • 3 dl socker
  • 1 påse snabbmarsánpulver, 50 g
  • 150 g hasselnötter
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 burk mandarinklyftor, 298 g
  • 1 liten burk krossad ananas, 227 g
  • Garnering
  • Ev kakaopulver och mandelspån eller
  • Grädde, ananasbitar, choklad etc
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite i taget under vispning så att marängmassan blir tjock och styv. Blanda ner marsánpulver och hackade eller malda nötter med sked.
    2. Bred ut på smort bakplåtspapper i en stor långpanna. Strö ev över mandelspån (själv brukar jag utesluta det).
    3. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna något, stjälp sedan upp den på bakplåtspapper, drag bort det gamla papperet och låt svalna helt.
    4. Vispa grädden och blanda med de frukter eller bär ni vill ha i fyllningen. Rulla sedan ihop från långsidan.
    5. Bred grädden ovanpå rullen och garnera så att det matchar innehållet i tårtan, t.ex ananasbitar, hallon eller jordgubbar.
    6. Lycka till!!!
    7. OBS! Äggulorna användes inte alls i budapestrullen!!!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (4)

    JennyV 24 januari 2011

    Precis som man köper i affären!! Ett perfekt recept!

    mia78 11 juni 2011

    Kanongott :0)

    jenka80 24 november 2013

    Mycket god !! Enkelt och bra recept =)

    tina000 16 augusti 2017

    Måste vara det allra bästa receptet på Budapestrulle.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben