Paprikakyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Paprika och kycklingfilé i en underbar kombination!

Ingredienser

  • 4 tinade kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½-1 pkt bacon
  • Matfett eller olja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 hönsbuljontärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde (gärna matlagningsgrädde)
  • 1 dl vitt matlagningsvin (kan uteslutas)
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
    2. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär bacon i små bitar. Fräs detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5-10 min.
    3. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter. Red såsen med Maizena. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Molgan 5 augusti 2008

    Det var gott, Saknade lite fyllning, mvh molgan

    nilha 6 december 2009

    Gott och enkelt! Varför ska grönsakerna och baconet koka? De har ju redan brynts en stund!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben