Paprikakyckling med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Söt paprika, mör kyckling, fräscha medelhavsörter och kryddiga oliver. Denna goda kombination finner du i det spanska köket.

Ingredienser

  • 1 kyckling 1 1/4 kg
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 100 g urkärnade svarta oliver
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 kvistar basilika
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i sex delar (lår, vingar och bröst), skölj köttet i kallt vatten. Ta rosmarinbladen från kvisten och skala vitlöken. Hacka rosmarin och vitlök fint.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingdelarna och bryn dem runt om. Tillsätt rosmarin, vitlök, salt, paprikapulver och kajennpeppar. Täck över och låt steka på svag värme i 15 minuter.
    3. Skölj och halvera paprikorna. Ta bort kärnorna och stjälken. Dela paprikahalvorna på tvären i åtta delar vardera. Tillsätt paprikan och oliverna till kycklingen i stekpannan. Häll över kycklingbuljongen. Låt sjuda på svag värme ytterligare 15 minuter.
    4. Ta av basilikabladen från kvistarna och skär dem i strimlor. Strö basilikan över kycklinggrytan precis innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben