Genom att använda inlagd strimlad paprika med sin sötsyrliga lag får du en otroligt mustig och smakrik sås som passar utmärkt till kyckling.
Ingredienser
4 port ris
2 dl strimlad inlagd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
Smör
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Maizenaredning ljus
Strösocker
Salt
Peppar
Instruktioner
Tillaga riset enligt förpackningsanvisningen. Sila av lagen från paprikan. Skala löken och vitlöken som finhackas. Strimla kycklingfilén.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Fräs kycklingen med vitlöken tills den fått fin färg lägg därefter ned löken och paprikan. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka försiktigt någon minut.
Red av med en aning Maizena och smaksätt med en nypa socker salt och peppar låt koka ytterligare 4–5 minuter.