Krämig paprikakyckling

Serverar: 4 portioner

Genom att använda inlagd strimlad paprika med sin sötsyrliga lag får du en otroligt mustig och smakrik sås som passar utmärkt till kyckling.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 2 dl strimlad inlagd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingfilé
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Maizenaredning ljus
  • Strösocker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tillaga riset enligt förpackningsanvisningen. Sila av lagen från paprikan. Skala löken och vitlöken som finhackas. Strimla kycklingfilén.
    2. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Fräs kycklingen med vitlöken tills den fått fin färg lägg därefter ned löken och paprikan. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka försiktigt någon minut.
    3. Red av med en aning Maizena och smaksätt med en nypa socker salt och peppar låt koka ytterligare 4–5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben