Smal paprikakyckling

Serverar: 4 portioner

En härlig, kalorisnål kycklinggryta med smak av paprika, apelsin och ingefära.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer, ca 400 g
  • 2 msk soya
  • 1 skivad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning eller 2 msk kalvfond på flaska
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i halvor och lägg dem i en skål. Blanda samman soya, lökskivor, vitlök, apelsinsaft, tomatpuré, ingefära, salt och peppar. Häll det över kycklingen och rör om. Dela paprikorna och ta bort kärnor och hinnor. Skär dem i strimlor.
    2. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i kycklingen med marinaden tillsammans med paprikastrimlorna och sjud under lock 8 - 10 minuter. Smaka ev av med mer kryddor.
    3. Strö ev över litet solrosfrön och servera med kokt potatis eller ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben