Paprikakyckling

Serverar: 4 portioner

Jättegott recept på en kycklingrätt med smak av paprika

Ingredienser

  • 4 tinade kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • matfett till stekning
  • Paprikasås
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½ - 1 pkt bacon
  • matfett eller olja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 hönsbuljontärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde (gärna matlagningsgrädde)
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
    2. Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär bacon i små bitar. Fräs detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5-10 min.
    3. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter. Red såsen med Maizena. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben