Ostfondue

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • vitt bröd
  • 400 g ost, helst 28 %, t ex schweizer, grevé eller herrgård
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk kirsch eller brännvin
  • Instruktioner

    Skär vitt bröd i tärningar. Riv osten grovt och skala och dela vitlöken. Gnid in en fonduegryta med vitlöken. Koka upp vin och citron i grytan. Sänk värmen och tillsätt ca 2-3 msk ost åt gången och låt den smälta under omrörning. Rör i form av "en åtta", inte i cirkel, då kan osten klumpa sig. Fortsätt tills all ost är iblandad.Rör ut potatismjölet i kirsch och blanda ner det. Låt fonduen få ett uppkok och ställ grytan på bordet på en rechaud - spritlåga - så den håller sig riktigt varm.Spetsa brödbitar på fonduegafflar, doppa dem i fonduen och vrid brödbiten när den tas upp så att osten fastnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben