Ostfylld tomatpaj

Serverar: 8 portioner

Laga denna saftiga och smakrika paj som doftar av basilika och ost. Spenatsallad och fullkornsbröd passar bra som tillbehör.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 ägg
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk tabasco
  • 1 tsk olivolja
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2½ dl mager riven emmenthalerost
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 tomater, skurna i tunna skivor
  • 2 msk färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut pajdegen och klä formen. Lägg folie över degen och baka i 5 minuter. Ta bort folien och baka ytterligare 5 minuter för en gyllene yta. Låt svalna och sätt ner ugnsvärmen till 175 grader.
    2. Vispa ihop grädde, äggvitor, ägg, svartpeppar och tabasco i en skål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills dessa blivit mjuka, ca 5 minuter.
    3. Blanda ihop löken, 1 dl ost och mjölet. Lägg blandningen underst i pajen och lägg tomatskivorna ovanpå. Strö över hackad basilika och resten av osten. Häll över äggblandningen.
    4. Baka pajen tills den är fast, ca 50 minuter. Låt pajen svalna ca 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben