Ostfyllda kalvfärsjärpar med ratatouille

Serverar: 4 portioner

Går också bra att använda fläsk- eller lammfärs till denna rätt.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 2 msk smör till stekning
  • Fyllning
  • ca 125 g Cambozola
  • Ratatouille
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten auberigine, 250 g
  • 1 squash, 250 g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk sambal oelek
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Ratatouille: Skala lök och vitlök. Skär löken i bitar, skiva vitlöken och skär resten av grönsakerna i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon min. Lägg över i en gryta. Stek därefter aubergine och squash i olja och till sist paprikan och lägg allt efterhand i grytan. Häll över tomater och kryddor. Låt koka under lock ca 20 min. Rör om då och då.
    2. Kalvjärpar: Blanda kalvfärsen med salt, peppar och äggulor. Rör ner grädden. Skär bort kanterna på osten och skär den i 8 bitar. Dela upp färsen i 8 delar. Platta till en bit färs i handen, lägg en bit ost på mitten och forma färsen till en oval järpe runt om osten. Gör likadant med resten av färsen. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna, sänk värmen och stek hälften av järparna runt om på knappt medelgod värme 5-7 min. Lägg över i en form och håll varmt. Fortsätt med resten av järparna.
    3. Servera järparna med ratatouille och nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben