Ratatouille (Rattatooj)

Serverar: 4-6 portioner

Det doftar gott i hela köket... Servera till lammstek, som pastasås, servera till ris, grillat kött & fisk, som bas i grytor, gott att doppa gott bröd i med ett glas vin till.

Ingredienser

  • 12 tomater eller 2 burkar hela tomater à 400 gr
  • 2 små aubergine i centimeterstora tärningar
  • 2 - 3 squash i centimeterstora tärningar
  • 4 röda paprikor
  • 4 gula paprikor
  • 6 stora lökar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
  • 1 - 2 tsk basilika
  • 1 - 2 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • Persilja
  • 5 msk olivolja
  • 2 - 3 tsk salt
  • Grovmald svartpeppar
  • 70 g tomatpuré, valfritt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Hacka lök och lägg i grytan, koka löken på svag värme. Hacka vitlöken och rör ner i grytan. Rör hela tiden.
    2. Skär paprikan i små kuber och rör ner i grytan. Skär tomaterna i ganska stora bitar och rör ner dem i grytan. Skär aubergine och squash i stora kuber och rör ner dem i grytan. Låt det hela småputtra under lock i minst 30 minuter gärna längre.
    3. Rör om då och då. Smaka av. Tillsätt kryddorna + lagerblad. Om du vill ha mer tomatsmak, tillsätt då tomatpurén.
    4. Koka utan lock så att vätskan kan dunsta. Röran ska bli tjock i konsistensen. Koka sammanlagt ca 1 timme. Smaka av med salt, peppar, kryddor och vitlök. Strö över persilja. Så gott!
    5. Går alldeles utmärkt att frysa in i lagom stora portioner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben