Försvenskad ratatouille med rabarber

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En helt galen idé som blev långt över förväntan. En helt otrolig smakbomb. Salt, syrlig och mycket aromatisk i sin rundhet. Jag har aldrig smakat något liknande. Men det kommer jag att göra många gånger framöver. Passar till både kött, fisk och fågel. På bilden serverad med baconlindade kycklingsnittar med spiskummin som jag också lägger in på MK.

Ingredienser

  • 2-3 gul lök 300 g
  • 2 paprika 300 g
  • 200 g rotselleri
  • 200-250 g champinjoner ”skivade från burk”
  • 4-5 klyftor vitlök
  • 1 lagerblad
  • 1-2 stänger rabarber 300 g
  • 50 g smör
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Örtsalt
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    Grovhacka gul lök och paprika. Grovriv rotselleri. Skär rabarbern i ca 3 centimeter bitar. Häll av spadet från champinjonerna. Lättbryn smöret i en kastrull på något över medelvärme. Typ 4 på en 6 gradigt vred. Lägg i gul lök, champinjoner, rotselleri och paprika. Rör om och låt fräsa ca 10 minuter. Pressa i vitlöken och smula ner lagerbladet och buljongtärningen, lägg på rabarberna. Rör om. Häll på vispgrädden och koka upp. Låt sjuda i ca 25-30 minuter under omrörning då och då. Rabarberna ska ha kokat sönder helt. Smaka av med örtsalt och pepparmix.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben