Harrysons ratatouille

Serverar: 4 portioner

Gryta men fullvuxen smak, mycket god och omtyckt!

Ingredienser

  • 3 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 bifftomater
  • 3 auberginer
  • 1 slanggurka
  • 4 vitlöksklyftor (minst!)
  • 1 bouquet garni (lagerblad, persilja, timjan som binds ihop med ett snöre så den blir lätt att fiska upp)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala zucchinin, skölj paprikorna, gurkan, tomaterna och auberginerna.
    2. Ta ur kärnorna i paprikorna. Skär sen alla grönsakerna i trevliga små bitar. (Alltså som ni själva vill ha dem). Lägg allt i en tjockbottnad gryta, pressa i vitlöken, lägg i kryddbuketten, salta och peppra. Häll över oljan och koka upp på stark värme under lock.
    3. Minska värmen och låt sjuda på mycket svag värme i ca 40 min. Ta bort kryddbuketten. Servera! Varm, kall eller ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sussilo56 21 augusti 2010

    "Man tager vad man haver" och använder ditt recept som en grund. Experimentlustan tar alltid över när jag lagar mat, så det blir många överraskningar. Nytt för mig är kryddbuketten som är användbar i många maträtter. Du får högsta betyg av mig. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben