Bakade ägg med ratatouille

Serverar: 4 portioner

En väldigt lättgjord rätt som är fantastiskt god! Perfekt som brunch, lunch, middag och på picknicken :)

Ingredienser

  • ½ aubergine
  • ½ zucchini
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 200 g körsbärstomater
  • 5 ägg
  • 1-2 tsk malen paprikapulver
  • 2 krm basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär alla grönsakerna i lika stora bitar. Dela körsbärstomaterna på mitten.
    2. Ansa och riv vitlöken. Lägg allt i en mindre stekpanna.
    3. Fräs upp i smör. Låt det brynas och bli såsigt, ca 5 minuter.
    4. Smaksätt med salt och peppar. Kläck äggen direkt i pannan och sätt på lock, låt äggen gå klart, smaksätt med salt och peppar.
    5. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben