Ostfyllda oxfärsbiffar med sky

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En spännande överraskning

Ingredienser

  • 600 g oxfärs
  • 100 g vitlöksost (färskost)
  • Ca 20 blad färsk salvia
  • 4 skivor bacon
  • Olja till stekning
  • Tillbehör
  • 6-8 potatisar
  • Olja till stekning
  • 10 cm purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Sky
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Dela färsen i fyra lika stora delar och forma till biffarna. Lägg en klick ost i mitten av varje biff och nyp ihop färsen över osten. Tryck fast salviabladen runt kanterna på biffarna och vira sedan baconet runt biffen. Fäst eventuellt med en tandpetare.
    2. Stek biffarna gyllenbruna i lite olja. Efterstek i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Koka sedan ur pannan med kalvfond och vatten.
    3. Skiva potatisen tunt och stek gyllenbrun i lite olja. Lägg i tunt skuren purjolök och låt steka med några minuter. Krydda med salt och peppar.
    4. Servera biffarna med skyn och potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben