Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
festlig bjudrätt som gärna ätes tillsammans med pressad potatis
Pressa den kokta och kalla potatisen och blanda den med färs, ägg, vatten, grädde, salt, timjan och rosépeppar i en bunke till en jämn smet. Skär osten i åtta jämnstora bitar. Forma färsen till biffar och göm ostbitarna i biffen. Stek i smör på strax under medeltemperatur. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt rårörda lingon, grädde, rosépeppar och salt. Låt sjuda några minuter under ständig omrörning. Lägg upp biffarna och sås på serveringsfat och garnera med hela frysta lingon och servera pressad potatis till.
Hej! Det här provlaga jag uppe i Graninge av min mammas älgkött. Det föll i smaken hos provsmakarna. De tyckte det var gott med lingon smaken till. Tänkte prova att byta ut rosepeppar mot grön peppar nästa gång. (Min son gillar inte rose peppar) Kram Maria
Hej! Provade lingonsåsen till hjortfilé, kan varmt rekomenderas! Jag böt ut rosépepparkormen mot enbärskorn. Tänker göra lingonsåsen nästa gång till älgfärs biffar.