Ingredienser
500 g viltfärs + fläskfärs (50/50) eller nötfärs
1 hackad gul lök
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk timjan
Sås
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk soja
Rotfruktspytt
500 g potatis
500 g rotfrukter (kålrot, morot, palsternacka)
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
2 krm peppar
Sammarigt...!!! Jag brukar oxå krydda med timjan när jag gör viltfärsbiffar, extra gott i vildsvin tycker jag.. :)
Jättebra recept men eftersom jag går på LCHF gjorde jag en del ändringar som fungerade utmärkt. Om någon annan också är LCHF-are kan ni göra som jag. Jag tog bort potatis ur rotfruktspytten och lade till vitkål istället. Tog även bort potatismjöl från biffarna, ersatte mjölk med grädde. I såsen grädde inte vatten. Alltså små ändringar. Det var mycket gott och vi åt all med god aptit. Ett recept som kan rekommenderas!!!!
Jag undrar om de menad att de totalt ska vara 1kg köttfärs De står 500g ”plus” 50/50 annan köttfärs