Viltfärsbiffar med gräddsås och piffig rotsakspytt

Serverar: 4 portioner

Mums så gott och den här pytten är så god.

Ingredienser

  • 500 g viltfärs + fläskfärs (50/50) eller nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • Rotfruktspytt
  • 500 g potatis
  • 500 g rotfrukter (kålrot, morot, palsternacka)
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med övriga ingredienser. Forma ca 8 biffar. Stek biffarna i smör ca 4 min per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 15 min i 225 grader.
    2. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min. Häll såsen runt biffarna i ugnsfatet.
    3. Rotfruktspytt: Skala potatis och rotfrukter. Skär dem i kuber. Bryn allt i smör i en stekpanna. Lägg potatis och rotfrukter på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugnen ca 10 min i 225 grader. Strö över persilja, salt och peppar. Servera till viltfärsbiffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    cuddly96 15 november 2011

    Sammarigt...!!! Jag brukar oxå krydda med timjan när jag gör viltfärsbiffar, extra gott i vildsvin tycker jag.. :)

    subtils 25 oktober 2012

    Jättebra recept men eftersom jag går på LCHF gjorde jag en del ändringar som fungerade utmärkt. Om någon annan också är LCHF-are kan ni göra som jag. Jag tog bort potatis ur rotfruktspytten och lade till vitkål istället. Tog även bort potatismjöl från biffarna, ersatte mjölk med grädde. I såsen grädde inte vatten. Alltså små ändringar. Det var mycket gott och vi åt all med god aptit. Ett recept som kan rekommenderas!!!!

    Ann-Louise 9 februari 2022

    Jag undrar om de menad att de totalt ska vara 1kg köttfärs De står 500g ”plus” 50/50 annan köttfärs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben