Ostpaj med bacon

Serverar: 4 portioner

En smakrik paj i all sin enkelhet som passar både till lunch och kvällsmat. Servera pajen med en fräsch grönsallad bredvid.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 2 1/2 dl extra fint mjöl
  • 1 1/2 - 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 200 g riven lagrad ost
  • 4 msk crème fraiche
  • Valfri krydda (t . ex . mexikansk kryddblandning)
  • 100 g bacon i tärningar
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Skär matfettet i bitar. Blanda det sedan med mjöl och vatten i en bunke eller matberedare.
    2. Tryck ut degen i en pajform som inte behöver smörjas. Låt pajskalet vila i kylskåp ca 30 min medan ugnen värms till 200 grader.
    3. Nagga pajdegen och förgrädda den ca 10 minuter mitt i ugnen.
    4. Gör under tiden fyllningen. Vispa äggulor och rör samman med ost och crème fraiche till en jämn smet som smaksätts med valfri krydda.
    5. Ta ut pajen ur ugnen och täck bottnen med bacontärningar. Häll ostfyllningen över.
    6. Grädda ostpajen i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen känns fast när du sticker i den med en sticka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SmakarSomSocker 25 maj 2012

    Jättegod paj! Jag kryddade endast med svartpeppar och liiite salt. Hade dessutom i broccoli! :). Osten jag använde va lagrad Prästost! MUMS!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben