Ostpaj med päron- och valnötssallad

Serverar: 4 portioner

Ostpaj med en spännande sallad till. Har ej testat men låter jätte gott och annorlunda. Nyfiken blev jag.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram kallt smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllningen
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 gram riven ost
  • 125 gram färskost med vitlök
  • Salladen
  • 2 st päron
  • 100 gram valnötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Börja med pajdegen: Häll mjölet i en bunke. Klicka ner smöret som ska vara kallt i småbitar. Mosa ihop med en gaffel eller fingrarna. Häll i 2 msk kallt vatten och knåda snabbt ihop degen.
    3. Kläm ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter och ställ i kylen i 20 minuter.
    4. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Salta och peppra.
    5. Lägg valnötterna på ett ark folie och rosta dem i några minuter innan du stoppar in pajen. Gnugga dem gärna i en handduk eller lite hushållspapper efteråt så får du bort en del av det lite beska innerskalet.
    6. Nagga det kylda pajskalet med en gaffel och slå i fyllningen.
    7. Grädda 35 minuter i ugnen. Kasta ett öga på pajen efter 25 minuter så att den inte börjar bli bränd på ytan. Täck med folie i så fall.
    8. Skala päronen med potatisskalare, skär bort kärnhusen och skiva fruktköttet.
    9. Lägg upp päronen med nötterna på tallrikar. Strö på timjan och droppa över balsamvinäger och olivolja. Salta och peppra försiktig. Servera till pajen.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben