Osttårta

Serverar: 6-8 portioner

Tre sorters ost sätter smak på denna otroligt goda osttårtan. Finhackat äpple och purjolök är spännande smakbrytare. Man tar gärna en bit till!

Ingredienser

  • 1 hel kavring, Ca 750 g
  • Fyllning 1 och topping
  • 150 g brieost
  • 100 g ädelost
  • 150 g färskost
  • Fyllning 2
  • 75 g rökt skinka
  • 1 dl kesella, 10%
  • 1 litet äpple
  • 5 cm purjolök
  • 1 msk senap
  • Garnera med
  • 2 dl créme fraiche
  • 10 ostskivor
  • 8 skivor rökt skinka
  • 20 vindruvor
  • 10 jordgubbar
  • 5 valnötter
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalkarna på brödet och skär brödet i fyra skivor på längden. Kantskär brödskivorna.
    2. Fyllning 1 och topping:
    3. Mixa ihop brieost, ädelost och färskost. Bred ostkräm på en brödskiva. Spara 1/3 till garnering. Lägg på ett nytt lager bröd.
    4. Fyllning 2:
    5. Hacka skinkan och blanda med kesella, finhackat äpple och finstrimlad purjolök och senap. Bred fyllningen på två av bröden och lägg på den sista brödskivan. Lägg ihop alla brödskivorna.
    6. Bred créme fraiche runt kanterna och ovanpå tårtan. Spritsa resten av fyllningen 1 runt kanten. Tryck fast ostskivor på kanten runtom tårtan. Lägg skinka, delade vindruvor och jordgubbar och hackade valnötter ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben