Osttårta med champinjoner

Serverar: 4-6 portioner

En snabblagad osttårta med goda ingredienser passar alltid bra på buffébordet. Osttårtan är även perfekt som en enkel entrérätt till ett glas mousserande vin.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8-10 marinerade, soltorkade tomater
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g färskost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven lagrad ost, t.ex. Grevé
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl hackad gräslök
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mjöl och matfett, skuret i mindre bitar, i en matberedare eller i en bunke. Hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
    2. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter och med låg kant. Nagga pajskalet. Lägg en remsa aluminiumfolie runt kanten så glider inte kanten ner under gräddningen.
    3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta bort folieremsan.
    4. Gör fyllningen. Skiva champinjonerna. Fräs dem i matfettet i en stekpanna. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Fördela champinjoner och tomater i pajskalet.
    5. Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Tillsätt parmesanost, lagrad ost, persilja, gräslök, svartpeppar och salt. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen på galler mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben