Osttårta

Serverar: 10-12 portioner

Så gott och så praktiskt med Osttårta...servera till fördrinken...buffén...avslutning på en god middag...ditt val.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk grädde
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ½ hg riven ost, gärna något lagrad
  • 1 tsk vetemjöl
  • Salt
  • Paprikapulver efter smak
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Pajdeg: Hacka ihop vetemjöl och smör med en kniv till en grynig massa.
    3. Sätt till grädden och arbeta ihop degen hastigt och ställ den kallt en stund.
    4. Kavla ut ¾ av degen. Kläd botten och kanter på en pajform.
    5. Grädda degen halvfärdig i mycket god ugnsvärme.
    6. Fyllning: Smaksätt den rivna osten med salt och paprikapulver.
    7. Vispa grädden, tillsätt äggulor och riven ost - blandad med vetemjölet.
    8. Fyll ostsmeten i pajformen när den halvgräddade degen svalnat.
    9. Lägg på ett galler av den återstående degen och pensla med uppvispat ägg.
    10. Grädda tårtan i medelvarm ugn 200 grader, tills ostsmeten stannat och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben