Uppskattad osttårta som jag blev bjuden på hemma hos mamma. Så vart receptet kommer ifrån vet jag faktiskt inte.
Ingredienser
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl riven ost
½ dl riven parmesanost
3 msk grädde
Till pensling
Ägg
1 tsk kummin
50 g hasselnötter
300 g gräddädelost
100 g krämig färskost
1 dl kesella
Instruktioner
- Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt och fördela den rivna osten i degen.Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila en timme i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till två runda bottnar ca 23 cm i diametern. Pricka bottnarna och pensla en botten med uppvispat ägg och strö på kummin och hackade nötter.
Grädda bottnarna i 10-15 min tills de är guldgula och låt de sedan svalna.
Mosa ädelost och blanda med färskost och kesella till en slät kräm. Spritsa eller bre krämen mellan bottnarna. Se upp för bottnarna går lätt sönder. Servera med vindruvor eller selleri och rädisor.
Liknande recept
Kommentarer (0)