Oxfile med västerbottenost och bacon

Serverar: 4-8 portioner

Passar utmärkt till en tre rätters middag med huvudrätten i fokus

Ingredienser

  • kött
  • 1 Ox-Fläsk Filé
  • ca 2-3 pkt bacon (skivat)
  • smör till smörjning och stekning
  • 1-2 pkt riven västerbottenost
  • Sås
  • ca 5 dl Grädde
  • 2-3 påsar Bea sås
  • ev lite mjölk
  • Instruktioner

    köp en hel oxfilé eller fläskfilé, tag en ungssäker formoch smörj den, sätt ugnen på 225 grader, helstek filén i stekpanna, under tiden tar du bacon och gör ett täcke av och strö sedan västerbotten ost över täcket. tag den helstekta filén och linda in den i bacon täcket, lägg den i formen och ha in den i ugnen med en termometer i. Termometern ska gå upp i önskad nivå om man vill ah rosa eller inte vill säga. under tiden i ugnen så gör man en sås. man tar knorrs extrakryddade eller vanliga bea sås och och värmer ca 5 dl grädde och har sedan i ca 2 påsar och vispar, späd eventuellt med mjölk för önskad tjocklek. häll sedan det över filén och sätt i ugnen i ca 10 mon till.. sen är det bara att servera med tex: hasselbacks potatis eller potatishalvor med rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sofiabrio 30 oktober 2007

    färdiga såser/pulversåser FY! förstöra gott kött med det...

    dindi 14 november 2008

    Det va jätte gott och uppskattat av mina gäster

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben