päron och banan paj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

snabb, lätt och super god

Ingredienser

  • 3 päron (färska eller konserverade)
  • 1 banan
  • 150 g margarin
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl sirap
  • Instruktioner

    Skiva päronen och bananen och lägg i en pajform. Smält smöret och blanda sen i alla de andra ingredienserna till en smet. Häll blandningen över päronen och bananen. In i ugnen på 200 grader tills pajen fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 20 mars 2008

    Hej! Smaskade på denna paj igårkväll med vaniljglass till! Jag använde 4 konserverade päronhalvor och nästan 2 bananer! Jag tycker att vaniljsocker är en viktig ingrediens, så det blev 1msk! När pajen var färdig (fortfarande varm), rev jag mörk (70%) mörkchoklad över, kanonfint! /Kram Linda

    Christina56 26 september 2010

    Så gott och snabbt att göra. Tog banan och fruktcocktail istället. Jag tog också vaniljsocker.

    Akkia 3 oktober 2011

    Mmmmm.. jättegod.. gjorde den glutenfri med glutenfritt mjöl och glutenfria havregryn. Smarrigt. Tog dock två bananer och säkert 7-8 småpäron.. fantastiskt gott med vaniljsås till..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben