Päron- och kolapaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god!

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 3 msk socker
  • 3 dl kolasås, färdigköpt
  • 400 g konserverade päronhalvor
  • 1 dl hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, strösocker, smör och vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Med fördel i matberedare.
    2. Låt vila kallt i frys ca 30 min. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och vänd med snabb hand över pajdegen i en pajform. Tryck vid behov upp degen mot kanterna.
    3. Förgrädda pajdegen i 200 grader 10 min. Ta ut ur ugnen och fyll pajen med avrunna päronhalvor, kolasås och mandel. Grädda ytterligare i ca 20-25 min. Servera ljummen med iskall vispad grädde.

    Liknande recept

    4.6
    10
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben