Päronkaka med crème fraiche

Det går säkert lika bra att byta ut päronen mot äpplen, men päron och valnötter är verkligen fantastiskt gott tillsammans! Servera med grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Fyllning
  • 2-3 päron
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det och crème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.
    3. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten. Vispa ihop crème fraiche, socker och ägg. Häll det över päronen och strö över valnötterna.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Servera i bitar, gärna med lite grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 8 september 2008

    Det här receptet provade jag för ett tag sedan, stod i en veckotidning. Hade tänkt lägga in receptet här. Jag tog även foto, men har lyckats slarva bort tidningen! Bra att jag fick det här, kakan är jättegod!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben