Päronrutor med kolasmak

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Låter gott detta ska jag ta och prova.

Ingredienser

  • 3-4 päron, väl mogna eller 1 burk (ca 400 g) päronhalvor
  • 50 g valnötskärnor
  • 100 g smör eller fast margarin eller 1 dl flytande margarin
  • 2½ dl päronlag och/eller mjölk
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen. Smörj och bröa en liten långpanna. Skala och kärna ur de färska päronen. Skär dem eller de konserverade i klyftor. Bryt sönder nötterna. Smält det fasta fettet och häll i vätskan. Om flytande margarin används, ljumma enbart vätskan.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner sirap, matfett och vätska. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Häll smeten i långpannan. Fördela päronen jämnt i smeten. Strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna lite. Skär kakan i rutor.
    3. Ugnstemperatur 200º

    Liknande recept

    5
    2 h
    120
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben