Vaniljglass med kolasmak
Serverar:
5 portioner
Tid:
6 timmar
Mumsig god!
Ingredienser
4 äggulor
1 dl ljust muscovadoråsocker
2 dl mjölk
1 dl glykossirap
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
Vispa äggulor och muscovadoråsocker ljust och poröst i en kastrull, tillsätt mjölk och glykossirap.
Sjud upp blandningen under omrörning och ta genast kastrullen från värmen vid första bubblan. Smeten får inte koka.
Kyl glassmeten i kallt vattenbad. Rör om då och då. Tillsätt vispgrädden i den kalla smeten och smaksätt med vaniljsocker.
Frys glassmeten, men rör om i den med jämna mellanrum tills den har fått fast konsistens. Det tar ca 6 timmar i frysen.
Smeten går även bra att frysa i glassmaskin och kan då serveras direkt som mjukglass eller sedan djupfrysa i någon timme för en frusen konsistens.
Liknande recept
Vaniljglass med hjortronsylt och grädde
4
Vaniljglass med jordnötter och digestivekex
4
Havretoscaäpplen med vaniljglass eller vaniljsås
30 min
4
Ripplad vaniljglass
12
Banan med vaniljglass och apelsinsås
4
25 min
4
Himmelsk choklad- och vaniljglass
5
4 h 30 min
6
1
Petits-chouxbakelse fylld med vaniljglass och toppad med chokladsås
30 min
15
Äppeltarteletter med vaniljglass
4
Brownie med hallonsirap och vaniljglass
3
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!