Vaniljglass med kolasmak

Serverar: 5 portioner

Tid: 6 timmar

Mumsig god!

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl glykossirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och muscovadoråsocker ljust och poröst i en kastrull, tillsätt mjölk och glykossirap.
    2. Sjud upp blandningen under omrörning och ta genast kastrullen från värmen vid första bubblan. Smeten får inte koka.
    3. Kyl glassmeten i kallt vattenbad. Rör om då och då. Tillsätt vispgrädden i den kalla smeten och smaksätt med vaniljsocker.
    4. Frys glassmeten, men rör om i den med jämna mellanrum tills den har fått fast konsistens. Det tar ca 6 timmar i frysen.
    5. Smeten går även bra att frysa i glassmaskin och kan då serveras direkt som mjukglass eller sedan djupfrysa i någon timme för en frusen konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben