Pärs gryta

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 40 minuter

Dögott! Vår polare "hobbykocken" Pär imponerar alltid med egenpåhittade recept då han bjuder på middag:)

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé i bitar
  • 1 röd paprika strimlad
  • 1 gul paprika strimlad
  • Skivade färska champinjoner
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen och lägg i ugnsfast form. Fräs champinjoner, paprika och vitlök. Blanda ned i formen. Salta o peppra. Koka ihop CF och grädden med buljongtärningarna. Häll såsen över kyckling och grönsaker. Toppa ev med riven ost.
    2. Grädda i 200 grader ca 20 min.
    3. Jättegott med ris eller ugnsstekt potatis och rotsaker.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (2)

    Libra 31 januari 2008

    Låter smaskigt....är CF = creme fraiche ???

    pingu 31 januari 2008

    Jajjamän! Jag använder alltid fetvarianter men lätt funkar säkert också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben