Paj med fetaost och champinjoner

Serverar: 10 portioner

Gjord med Lindahls turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt.

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 75 g champinjoner, skivade eller tärnade
  • 1 liten rödlök, fintärnad
  • 100 g fetaost
  • 1½ dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt ägg och salt. Arbeta degen ihop snabbt. Låt degen vila i minst ½ timme i kylskåp.
    2. Dela degen i 10 jämnstora bitar och tryck ut dem i små aluminiumformar. Eller gör du en stor paj.
    3. Ställ formarna på en bakplåt.
    4. Börja med att fräsa löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills lök och champinjoner känns mjuka. Häll bort eventuell vätska.
    5. Riv fetaosten på ett rivjärn.
    6. Vispa ihop ägg och yoghurt. Smaka av med salt och cayenne.
    7. Fördela svampblandningen i pajerna, fyll på fetaosten och sist ägg/yoghurtsmeten.
    8. Grädda pajerna i ugn vid 225 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben