Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost

Serverar: 4 portioner

Mäktig och god...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • Fyllning
  • 3 st gula lökar
  • 1 st blomkålshuvud
  • 300 g kassler
  • 1 burk(ar) kronärtskockor
  • salt och vitpeppar
  • Topping
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 200 g fetaost
  • 3/4 dl soltorkade tomater
  • salt och vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen. Fyllningen: Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra. Topping: Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra. Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben