Paj med santorinifyllning á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Denna paj gör succé på vilken tillställning den än presenteras. Fyllningen utgörs av en oslagbar kombination av tomater, oliver och fetaost. 8.5 poäng portionen

Ingredienser

  • 1 1/4 dl kvarg lätt 1%, 125 g
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 10 cocktailtomater, röda och gula
  • 10 stora oliver svarta utan lag
  • 100 g fetaost max 16%
  • 2 dl bladspenat, färsk
  • 1 bit purjolök
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g margarin flytande max 80%
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, lättkesella, margarin, vatten och salt. Låt degen vila i kylskåp, minst en halvtimme.
    2. Klä en pajform (24 cm i diameter) och förgrädda skalet ca 7 minuter i 200 grader.
    3. Fyllning: Dela tomater, bryt ut vitlöksklyftorna (men behåll skalet på) salta, peppra och lägg på en behandlad plåt.
    4. Värm i ugn ca 30 minuter, tag sedan av skalet på vitlöksklyftorna.
    5. Sänk därefter värmen till 175 grader.
    6. Skiva under tiden purjolök, dela bladspenat och fetaost i mindre bitar.
    7. Lägg samtliga ingredienser i pajskalet. Dela eventuellt vitlöksklyftorna i mindre bitar.
    8. Vispa ägg och mjölk lätt, krydda med salt och peppar. Häll stanningen över pajen. Gräddas ca 40 minuter tills pajen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben