Har länge sökt efter ett svenskt recept på Palak Paneer, min favoriträtt på Indiska restauranger. Provar nu detta från http://allrecipes.com/Recipe/Absolutely-Perfect-Palak-Paneer/Detail.aspx
Ingredienser
135 ml olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk färsk riven ingefära
3 torkade chilifrukter
120 g finhackad lök
2 tsk mald kummin
1 tsk mald koriander
1 tsk mald gurkmeja
260 g gräddfil
2 kg färsk spenat, riven
2 stora tomater i klyftor
6 kvistar färska korianderblad
340 g ricottaost
Grov havssalt efter smak
Instruktioner
- Värm 3 matskedar olivolja i en stor kastrull och stek vitlök, ½ msk ingefära, röd chili (valfri ingrediens) och lök tills den blir brun. Blanda i kummin, koriander, gurkmeja och gräddfil (lägg till mer eller mindre för att få önskad krämighet).
- Tillsätt spenat, nävar i taget tills det är kokt ner, ca 15 minuter totalt. Ta bort från värmen för att svalna och låt svalna något.
- Häll spenatblandningen i mixer eller i matberedare och tillsätt tomater, de resterande ½ msk ingefära och koriander (lägg till mer eller mindre efter smak). Mixa i 15 till 30 sekunder, eller tills spenaten är finhackad. Häll tillbaka i kastrull och håll det varmt på låg värme.
- Värm 3 matskedar olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme och stek ost tills den blir brun, låt rinna av och lägg i kastrullen med spenat. Koka i 10 minuter på låg värme. Smaka av med salt.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Kanongott, lite knepigt med kryddmåtten i gram dock... Kan också tillägga att för den som skall göra detta recept: Läs hela receptet innan ni börjar.
Min favorit från Indienresan! Har lagat och bjudit middagsgäster plus familjen 2 ggr nu och det är sjukt uppskattat!! Så otroligt gott med vitlöks-naan till såklart :)
Ändrade måtten för kryddor till tskedar istället för gram. Använde något översättningsprogram som grund för "min" översättning ;).