Palak paneer

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Har länge sökt efter ett svenskt recept på Palak Paneer, min favoriträtt på Indiska restauranger. Provar nu detta från http://allrecipes.com/Recipe/Absolutely-Perfect-Palak-Paneer/Detail.aspx

Ingredienser

  • 135 ml olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 torkade chilifrukter
  • 120 g finhackad lök
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 260 g gräddfil
  • 2 kg färsk spenat, riven
  • 2 stora tomater i klyftor
  • 6 kvistar färska korianderblad
  • 340 g ricottaost
  • Grov havssalt efter smak
  • Instruktioner

    1. Värm 3 matskedar olivolja i en stor kastrull och stek vitlök, ½ msk ingefära, röd chili (valfri ingrediens) och lök tills den blir brun. Blanda i kummin, koriander, gurkmeja och gräddfil (lägg till mer eller mindre för att få önskad krämighet).
    2. Tillsätt spenat, nävar i taget tills det är kokt ner, ca 15 minuter totalt. Ta bort från värmen för att svalna och låt svalna något.
    3. Häll spenatblandningen i mixer eller i matberedare och tillsätt tomater, de resterande ½ msk ingefära och koriander (lägg till mer eller mindre efter smak). Mixa i 15 till 30 sekunder, eller tills spenaten är finhackad. Häll tillbaka i kastrull och håll det varmt på låg värme.
    4. Värm 3 matskedar olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme och stek ost tills den blir brun, låt rinna av och lägg i kastrullen med spenat. Koka i 10 minuter på låg värme. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    petrissa 7 januari 2011

    Kanongott, lite knepigt med kryddmåtten i gram dock... Kan också tillägga att för den som skall göra detta recept: Läs hela receptet innan ni börjar.

    iccis 19 februari 2011

    Min favorit från Indienresan! Har lagat och bjudit middagsgäster plus familjen 2 ggr nu och det är sjukt uppskattat!! Så otroligt gott med vitlöks-naan till såklart :)

    d99bjbe 4 maj 2011

    Ändrade måtten för kryddor till tskedar istället för gram. Använde något översättningsprogram som grund för "min" översättning ;).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben