Kerala paneer

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

En vegetarisk kryddig rätt med indiska smaker.

Ingredienser

  • 3 pkt halloumi
  • olja
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 4 gröna chilis
  • 7 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk ingefära
  • 3 msk smör eller ghee (indiskt smör)
  • 4 tsk garam masala
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk socker
  • 2 brk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk salt
  • saft från 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Hacka alla grönsaker och alla kryddor i småbitar. Smält smöret eller ghee i en rejäl kastrull. Häll i garam masala, koriander, spiskummin och buljongtärningarna. Lägg i grönsaker. Fräs och fräs och häll över sockret.
    2. Häll över krossade tomater. Rör om och koka upp, låt koka under lock i 20 minuter. Ta grytan från spisen, mixa len med stavmixer. Ställ sedan tillbaka kastrullen på spisen. Salta, häll i grädden, pressa över citron. Smaka av.
    3. Skiva halloumin och stek skivorna gyllene i olja.Dela i munsbitar och tillsätt dem i grytan.
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben