Palak paneer Malmö-style

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet är en bra bit bort från original-Paneer, men det är så sanslöst gott, och vi har aldrig hittat något nytt namn...

Ingredienser

  • 1 kg färska tomater
  • 200 g färsk spenat eller motsvarande fryst
  • 2 halloumiostar
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Olivolja att steka i
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta fram en stor kastrull. Klyfta löken tunt. Fräs den och pressad vitlök i olja på medelvärme ett par minuter. När löken börjar mjukna, ha i curry, spiskummin, koriander och cayenne och fräs lite till. Ha i extra olja vid behov.
    2. Grovhacka tomaterna och lägg dem i grytan när löken ser glansig ut. Koka upp, rör om och låt koka i en kvart under sporadisk omrörning. När det börjar se ut som tomatsås, dvs tomaterna oformliga och vätskan tjockare än vatten, är det dags att smaka av med salt och peppar och ev mer av ovanstående kryddor.
    3. Grovhacka spenaten och tärna osten. Lägg i allt i grytan och låt puttra tills spenaten mjuknat och osten blivit mjuk och gummiaktig.
    4. Servera med naan, chapati eller ris.

    Liknande recept

    5
    45 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben